Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Aktualności
W dniu 08.11.2024 r. w naszej szkole obchodziliśmy „Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania”. 
 
Prelekcje profilaktyczno – edukacyjne dla uczniów przeprowadzili : 
Pan mgr inż. Marek Zborowski – wykładowca z Katedry Dietetyki Wydziału Lekarskiego i Nauk o Zdrowiu Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu 
 
Pan mgr Tomasz Goliński – trener personalny. 
 
Tematyka prelekcji dotyczyła przede wszystkim:
-znaczenia regularnych posiłków w zdrowej diecie,
– konsekwencje złej diety,
– dobre nawyki żywieniowe,
– dlaczego warto gotować, samodzielnie przygotowywać swoje posiłki?
 
Dodatkową atrakcją dla chętnych uczniów była możliwość skorzystania z urządzenia do analizy składu ciała, aby ocenić proporcje pomiędzy tkanką tłuszczową, tkanką mięśniową, nawodnieniem organizmu oraz zmineralizowaniem kości. 
 
Organizator : Magdalena Górska psycholog 
Ewa Czarnecka pedagog specjalny 
Małgorzata Kwiatek -Poręba – pedagog 
Halina Golińska – pielęgniarka 
Kamińska Sabina